vBus A6C RC3.1 - Page 3 - Programy - VirtualBus forum

Jump to content



vBus A6C RC3.1


  • Locked Topic This topic is locked
91 replies to this topic

#41
danio

danio
  • Użytkownicy
  • 29 Posts:
1
Zwiększ pierwszą liczbę w pliku srg z 20 do np. 40 . Powinno pomóc.

AdBot

  • Elita
  • Posts: ∞

#42
Domasq12

Domasq12
  • Użytkownicy
  • 79 Posts:
5
Zadam ponownie pytanie:
Co daje nam blokada kasowników?

#43
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Daje to, że czerwona kontrolka na sterowniku się świeci, i że mamy świadomość, że zablokowaliśmy kasowniki... :P

#44
Guest_aox_*

Guest_aox_*
  • Goście

Wyświetl postUżytkownik Domasq12 dnia 10 December 2010 - 15:46 napisał

Zadam ponownie pytanie:
Co daje nam blokada kasowników?
Chodzi o zwiększenie realizmu gry. Kasowniki zostają zablokowane i wtedy kontroler może zacząc sprawdzanie biletów a nikt w tym czasie ich nie skasuje. :)
I ja mam też pytanie. Czy kiedyś wyjdzie łatka dająca możliwość wybrania innego napisu np.: w wyświetlaczu wewntrznym?

#45
darko124

darko124
  • Użytkownicy
  • 2 Posts:
0
Przy ściągnięciu i próbie odpalenia instalatora wyskakuje "The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program" O co chodzi ??

#46
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Chodzi o to, że musisz pobrać plik ponownie, bo podczas pobierania coś się musiało urwać (jakiś fragmencik się zawieruszył).

#47
Cris

Cris
  • Użytkownicy
  • 1 Posts:
0

Wyświetl postUżytkownik Butelka dnia 11 December 2010 - 18:09 napisał

Chodzi o to, że musisz pobrać plik ponownie, bo podczas pobierania coś się musiało urwać (jakiś fragmencik się zawieruszył).

Ja już pobrałem instalkę ponad 20 razy i dalej przy otwarciu każdej instalki vbusa mam taki komunikat: 'The setup files are corrupted. Please obtain a new copy of the program.'

#48
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Jak masz łącze internetowe wolniejsze niż ~45 kB/s, to dużo nie zdziałasz. Mnie to dotknęło, bo mam właśnie takie łącze, i Vbusa jeszcze ściągnę, ale o dużych sceneriach z downloadu mogę zapomnieć. A to dlatego, że serwer zrywa połączenie danych po 5 minutach.

#49
nemeza

nemeza
  • Użytkownicy
  • 65 Posts:
34
Hi,

Please look at problem during adding tacho and speedometers... What can be wrong?
--
I tried adding Autosan parts and code, but still crashing..

This post has been edited by nemeza: 12 December 2010 - 12:51


#50
SmellySocks

SmellySocks
  • Użytkownicy
  • 1 Posts:
0

Wyświetl postUżytkownik danio dnia 10 December 2010 - 15:40 napisał

Zwiększ pierwszą liczbę w pliku srg z 20 do np. 40 . Powinno pomóc.

Bzdura. Powoduje błąd kontrolera(w ogóle się nie włącza).

A czy można zrobić więcej niż 4 wyświetlacze?
Chodzi mi o model z trzema zewnętrznymi i dwoma wewnętrznymi.
Lubię siebie, ciebie, jego, jego, ją, a tego tam nie lubię

#51
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Można, przecież było napisane że nie ma praktycznie ograniczeń co do ilości wyświetlaczy w modelu.

#52
danio

danio
  • Użytkownicy
  • 29 Posts:
1
Ta liczba powinna być równa ilości danych w pliku srg . Jak jest za dużo też wywala błąd . Policz linijki pod liczbą i wpisz tyle ile jest linijek .

#53
nemeza

nemeza
  • Użytkownicy
  • 65 Posts:
34

Wyświetl postUżytkownik nemeza dnia 12 December 2010 - 12:34 napisał

Hi,

Please look at problem during adding tacho and speedometers... What can be wrong?
--
I tried adding Autosan parts and code, but still crashing..
Problem solved, feature really cool, as display system too. Solution in Eng topic. Two pics about the result:
Dołączona grafika Dołączona grafika
Ps. I hope this info helpful for you too ;)

#54
mati555

mati555
  • Użytkownicy
  • 59 Posts:
5
Wracając do wyświetlaczy to gdy robię tak jak na instrukcji to albo wyświetlacz jest wysunięty lub schowany za autobus.
Co zrobić, żeby tak nie było?

I nawet gdy zablokuje kasowniki to i tak ludzie wsiadają drugimi drzwiami.

// Zapraszam do działu Pomoc i proszę o koniec offtopa! ~Butelka

#55
przemo9316

przemo9316
  • Użytkownicy
  • 4 Posts:
0
Czy w vbusie w czasie wieczornej jazdy można włączyć oświetlenie?

#56
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Jedyne "włączalne" podczas gry oświetlenie to światła zewnętrzne pojazdu (mijania, pozycyjne, obrysówki itd.).

#57
memik6

memik6
  • Użytkownicy
  • 84 Posts:
13
Fajnie ci ta aktualizacja wyszła ;) . Leci + :) .
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.

Posted Image

Posted Image

#58
nemeza

nemeza
  • Użytkownicy
  • 65 Posts:
34
If you want to start the engine in vbus, starting button has to be pressed, until the start.wav is playing. After it started (rpm value appears) comes the event handling of engine-start button. Maybe it would be more realistic, if the animated button would be in the pressed state, as long, as on the keyboard.

Anyway new vBus has a lot of bugfixes / smaller new features too, as I realised. (Texture saved too, one of the really old requests thanks!)

#59
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
@nemeza

You can make the dashboard engine starter to appear like it usually has to, you just have to try several object names (or even mess up with them :P).

#60
nemeza

nemeza
  • Użytkownicy
  • 65 Posts:
34

Wyświetl postUżytkownik Butelka dnia 20 December 2010 - 15:35 napisał

@nemeza

You can make the dashboard engine starter to appear like it usually has to, you just have to try several object names (or even mess up with them :P).
OK, you will see soon ;)