POZOSTAŁE - Autobusy (tekstury) - VirtualBus forum

Jump to content



POZOSTAŁE


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Zonaimad

Zonaimad
  • Administratorzy
  • 34 Posts:
7
W tym temacie umieszczamy tekstury nie pasujące do tematu założonego od nazwy jakiegokolwiek miasta, czyli np. tekstury malowań ogólnokrajowych, fabrycznych, fikcyjnych, tekstury reklamowe bez elementów identyfikujących konkretne miasto.

Podstawa regulaminowa: I.5.c.
Dołączona grafika

AdBot

  • Elita
  • Posts: ∞

#2
mati555

mati555
  • Użytkownicy
  • 59 Posts:
5
Chcę pokazać autobus VOLVO7 7700 z reklamą tesco:              

http://www.fotosik.p...aba39a8a13.html
http://www.fotosik.p...6deab1f04d.html
http://www.fotosik.p...3431e1213e.html

#3
Vladzimierz

Vladzimierz
  • Użytkownicy
  • 29 Posts:
1
MZK Vladimirograd
Jelcz RTO
Jelcz PR110M
Jelcz M17

Screeny:
Posted Image

W przygotowaniu: Ikarus 280, Ikarus Zemun (Solo i Przegub), Jelcz 120M, Jelcz M11.

#4
dsolar

dsolar
  • Użytkownicy
  • 79 Posts:
0
A ja dodam ekologicznego jelcza M11

Attached File(s)


POLSKABIAŁOCZERWONI Moje prace nad mapką Suwałki do OMSI Posted Image

#5
mati555

mati555
  • Użytkownicy
  • 59 Posts:
5
Mączno

Jelcz M121MAttached File  Jelcz1.JPG   88.34K   273 Number of downloadsAttached File  jelcz.JPG   97.88K   325 Number of downloads


To jeden z moich lepszych [chyba] modeli ;)

#6
Domasq12

Domasq12
  • Użytkownicy
  • 79 Posts:
5

View Postmati555, on 22 August 2011 - 16:34, said:

To jeden z moich lepszych [chyba] modeli ;)
To w ogóle jest Twój model? Ja tu widzę przemalowanego (i to do tego badziewnie) Jelcza M121M z MZA Warszawa.

#7
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Chodziło mu pewnie o jeden z lepszych w jego kolekcji.

Co do samego malowania - wali paintem na milę.

#8
Domasq12

Domasq12
  • Użytkownicy
  • 79 Posts:
5

View PostButelka, on 22 August 2011 - 22:15, said:

Chodziło mu pewnie o jeden z lepszych w jego kolekcji.
Wątpię.

View PostButelka, on 22 August 2011 - 22:15, said:

Co do samego malowania - wali paintem na milę.
Nie obrażaj mili...

#9
mati555

mati555
  • Użytkownicy
  • 59 Posts:
5
Robiłem w Gimpie.
Zacząć od nowa czy coś zmienić.

To przynajmniej Gimp, a nie Paint, który macie wyżej.

#10
Domasq12

Domasq12
  • Użytkownicy
  • 79 Posts:
5
To, że w GIMPie jest taka sama paleta kolorów. Te logo, numery, a raczej imitacja tych elementów jest mierna. Popatrz jak są wykonane inne tekstury np. Karolusa.

#11
Butelka

Butelka

    [PL] [EN] [ES]

  • Moderatorzy
  • 2830 Posts:
191
Skoro robiłeś to w GIMPie, to jest to jeszcze gorsze... Przede wszystkim nie rób tak wielkich napisów (do tego używając wszelkich możliwych opcji pogrubiania i pochylania), a kolory stonuj - nie mogą tak dawać po oczach...

#12
przemo_lodz1994

przemo_lodz1994
  • Użytkownicy
  • 33 Posts:
4
A ja mam takiego jelcza m121mb z euro 2012:

http://zapodaj.net/a...ac91bc.jpg.html

Nie pokazałem z jednej i drugiej strony bo coś u mnie się odbija coś czarnego a przód jeszcze nie zrobiony bo nie wiem jak mam to zrobić.

#13
mmiki26

mmiki26
  • Twórcy dodatków
  • 239 Posts:
105
Będę szczery. Jest okropny.

#14
Giepson

Giepson
  • Moderatorzy
  • 778 Posts:
105
Chyba zaraz poproszę administrację o dopisanie do regulaminu punktu zakazującego używanie painta w celach tworzenia tekstur.

Płyta główna: Asus Maximus II Formula P45
Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz Socket T (LGA775)
Pamięć: 2x2GB OCZ GOLD 800 MHz CL5-5-5 DDR2
Karta graficzna:
ASUS GTX 560 Ti DirectCU II 1 GB
Dysk twardy: Samsung SpinPoint F1 1 TB (SATA II, 32MB cache, NCQ)
Zasilacz: Corsair CMPSU-750TXEU - 750W
Obudowa: Antec Gamer Nine Hundred Case

#15
lsj

lsj
  • Użytkownicy
  • 34 Posts:
13
O chwilunia, nie wpadajmy z jednej skrajności w drugą, w paint-cie też da się zrobić porządna teksturę, wystarczy tylko umiejętnie dobierać kolory i nie korzystać z podstawowej palety.

#16
Karolus

Karolus
  • Użytkownicy
  • 147 Posts:
46

View PostGiepson, on 28 December 2011 - 21:14, said:

Chyba zaraz poproszę administrację o dopisanie do regulaminu punktu zakazującego używanie painta w celach tworzenia tekstur.
Lepiej zakazać używania podstawowej palety. Program sam w sobie nie jest niczemu winny.

View Postlsj, on 28 December 2011 - 21:30, said:

O chwilunia, nie wpadajmy z jednej skrajności w drugą, w paint-cie też da się zrobić porządna teksturę, wystarczy tylko umiejętnie dobierać kolory i nie korzystać z podstawowej palety.
Oczywiście że tak. W Paincie można zrobić ładną teksturę.

#17
przemo_lodz1994

przemo_lodz1994
  • Użytkownicy
  • 33 Posts:
4
Tutaj poprawiłem:

http://zapodaj.net/b...f26422.jpg.html

#18
mmiki26

mmiki26
  • Twórcy dodatków
  • 239 Posts:
105
Nie wierzę... :facepalm:


Przepraszam za tę wypowiedź, ale słów brakuje...

#19
przemo_lodz1994

przemo_lodz1994
  • Użytkownicy
  • 33 Posts:
4

View Postmmiki26, on 29 December 2011 - 09:55, said:

Nie wierzę... :facepalm:


Przepraszam za tę wypowiedź, ale słów brakuje...

Co się stało? Że moja tekstura jest fajna?

#20
kuba.7099

kuba.7099
  • Użytkownicy
  • 57 Posts:
34
Rozumiem, że się napracowałeś nad teksturą....
:facepalm:
Taką teksturę to każdy może zrobić...
EDIT:

Quote

Nie wierzę... :facepalm:



Przepraszam za tę wypowiedź, ale słów brakuje...


Co się stało? Że moja tekstura jest fajna?

Nie, że taka okropna.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Posted Image